Zaterdag 22 Juni spelen de JamofGypsyS, evenals enkele jaren geleden, weer op de open dag van Promens. De gehele dag door is er een mogelijkheid de hallen te bekijken. Afsluitend kunt u nog na genieten van de muzikale hoogstandjes van de GypsyS. Lekker bij een koud biertje, want de weersvoorspellingen zijn meer dan goed.

 

Lees hieronder het artikel in de plaatselijke krant de Liemers Lantaren.JamofGypsys live @ Promens

ZEVENAAR – Promens Zevenaar B.V., actief op het gebied van kunststof spuitgieten, bestaat dit jaar 65 jaar. Reden voor de onderneming om een open dag te houden. Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 15.00 uur is vrijwel het gehele bedrijf open voor medewerkers, familieleden, vrienden en genodigden. Bezoekers kunnen het gehele productieproces aanschouwen. Daarnaast is er aandacht voor het recent in gebruik genomen kettingbaansysteem.

Medewerkers van Promens staan klaar om tekst en uitleg te geven. Daarnaast zijn er overal posters opgehangen met een toelichting op de processen. De nieuwe bedrijfsfilm wordt getoond die een goed en overzichtelijk beeld van de activiteiten van de onderneming geeft. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder een springkussen en de mogelijkheid om geschminkt te worden. Ook staat er een poffertjeskraam en een popcornmachine op het terrein.

De oorsprong van Promens begint 65 jaar geleden als Multiplastic wordt opgericht door de heren Overling en Novotny. In een voormalig slachthuis aan de Spoorwegstraat in Zevenaar worden emmertjes, poppen en later visserijverpakkingen zoals haringemmers gemaakt. Allemaal van kunststof. Vanaf 1973 is het bedrijf gevestigd aan de Einsteinstraat 22 in Zevenaar. In 1974 wordt Multiplastic overgenomen door Guiness dat van houten op plastic bierkratten wil overstappen. Guiness betaalde een deel van de nieuwe fabriek mee die ondertussen aan de Einsteinstraat werd gebouwd. Er is alleen nooit een bierkrat voor Guiness gemaakt want ze vonden andere bierkrattenproducenten. In de jaren tachtig worden Rolykits, sigarettenverpakkingen, dopjes voor spuitbussen en tuinmeubilair gemaakt. In 2006 koopt het IJslandse investeringsbedrijf Atorka alle aandelen op en doopt de bedrijvengroep, die inmiddels uit 42 organisaties bestaat, om tot Promens. Tegenwoordig maakt Promens geen producten meer voor de consument. Van de productie bestaat 80% nu uit auto-onderdelen zoals opbergvakken, vakken in dashboards, spatborden etc. De belangrijkste opdrachtgevers zijn Daimler, Volvo, Renault, Scania en MAN. Met ruim 300 werknemers inclusief flexwerkers is Promens één van de grootste bedrijven van de Liemers.