JoG Biografie

De JamofGypsyS spelen voor ieder wat wils en halen hun willekeurige nummers uit een smeltkroes van méér dan 150 nummers, van de hits op dit moment tot de evergreens uit het verleden. Allemaal akoestisch, volgens het succesvolle oude MTV unplugged concept, maar op een krachtige originele manier. De Gypsys SetList blijft maar groter groeien en wordt breder met de jaren.

De verschillende achtergronden van de individuele GypsyS zijn de oorzaak van de vaak verrassende en vernieuwende brede nummerkeuze. De JamofGypsyS SetList bevat een zeer gevarieerde uiteenlopende keuze van hits en meezingers. Vanaf de 60’s evergreens van de Stones, CCR en Beatles, tot de 70’s rock van de Osmond’s en de Who. Versneld door naar de pakkende jaren 80 rock van Brian Adams, Bon Jovi en zelfs Supertramp tot de jaren 90 grunge van Nirvana, Pearl Jam, Train en David Grohl’s Foo Fighters.

Deze en nog veel meer ‘feel good songs’ brengen de Gypsys verder door naar de jaren 2000, met nog veel meer lekkere meezingers op de akoestische reis door de avond heen. Altijd blijven de JamofGypsyS op zoek naar nieuwe krakers uit de hitlijsten van vandaag om zodoende hun Jamlist te blijven aanvullen.

Jongelingen uit de muziekindustrie van vandaag de dag, die je op de SetList vindt zijn bijvoorbeeld; Bruno Marsz, Milow, KoL, Jason Mraz, Gavin Degraw, Amy Whinehouse, Maroon5, Adele, Ed Sheeran en vele meer. Alle nummers worden voor een breed publiek gebracht in een gezellige ‘feel good’ sfeer met meerstemmige zangpartijen.

JoG History From 2002

Gypsys all2De JamofGypsyS zijn ontstaan in 2002 vanuit een vrijblijvend zomerproject in  het buitenland van de ‘brothers in law’ Marco Nash en Peter Pijl. Ondanks dat de JamofGypsyS alweer jaren hun akoestische muziek overal spelen was het in eerste instantie allemaal niet zo vanzelfsprekend. Een ieder was te druk met hun ‘ding’ te doen maar uiteindelijk kon een herhaling van het toch wel succesvolle toegankelijke concept voor iedereen, niet uitblijven. Lees alles in detail door verder te klikken wat er vanaf die zomer in 2002 allemaal nog meer is gebeurt met de boys……….

Heden & Verleden

De JamofGypsyS machine speelt alweer jaren hun akoestische plugged live muziek volgens het oude ‘MTV unplugged concept’ uit vervlogen tijden. Tot 2008 speelden Marco & Peter hun gezamenlijke gigs vooral in het buitenland, onder de zon in een goede vibe, op een ‘laag pitje’ en relaxte ongedwongen manier. Hier werd in de zomermaanden een gedegen SetList van meer dan honderd nummers door de jaren heen opgebouwd. Door gebrek aan tijd, verschillende uitstapjes, bands en studioprojecten in binnen- en buitenland duurde het enige tijd voordat ook het thuisland kennis kon maken met de, inmiddels bekende, Acoustic Experience.

JoG History From 2008

gypsys4Vanaf het begin van 2008, toen Paz definitief toegevoegd werd als rhythm- en vocal section tot de originele 2 men acoustic Gypsys bezetting, besloten de JamofGypsyS om nu toch echt ook vaste voet aan de grond te krijgen in Nederland. Inmiddels zijn de mannen zelfs gelouterd in het spelen van hun ‘happy tunes’ in ons koude kikkerlandje. De JamofGypsyS hebben door het vele spelen door het hele land, een professionele website, social media, cool merchandise en het uitbrengen van een volledige akoestische cd vol met ‘feel good’ meezingers, een breed publiek weten te bereiken die de mannen wekelijks volgen.

Kom en ontmoet zelf de JamofGypsys in je eigen muziekcafés, op rock- en popconcert, diverse festivalpodia of zelfs op een bedrijfsfeest…  alles blijkt mogelijk.  Let op de JamofGypsyS TourDates agenda, voor meer nieuws updates en optredens in jouw eigen land, woonplaats of buurt.

Hoe zijn de JamofGypsyS samengesteld tot de succesvolle ‘Acoustic Experiece’ zoals men genoemd en geroemd wordt ? Waar komt iedereen vandaan, de achtergronden, verledens, privé, etc. Je vindt het allemaal terug op de site, de Home of GypsyS. Waar  staan de mannen tegenwoordig met hun akoestisch concept, welke nummers worden op de verschillende gelegenheden gebracht en waar zit men zoal in binnen- en buitenland. Lees het allemaal door verder te klikken……….

Kicking the Road

Gypsys truckHet hele jaar door spelen de GypsyS in diverse gelegenheden door het hele land en zelfs buiten de landsgrenzen. Lees hier waar de mannen zowel hun ‘Acoustische Experience’ ten gehore brengen volgens de gouden ouwe ‘MTV unplugged’ module. Waar waren ze en waar gaan de JamofGypsyS nog komen.
Volg meer >>

 

 

Set & Jam List

Continue zijn de GypsyS bezig om hun jam list up-to-date te houden, dit om telkens weer in te kunnen blijven spelen op de vraag van een ieder publiek, waar en in welke leeftijd dan ook. Een selectie met voorbeelden van actuele nummers vind je door verder te klikken naar de lijst welke inmiddels al meer dan 100 ‘feel good’ songs bevat. Alle nummers rock, pop en zelfs r&b worden gebracht met de inmiddels bekende ‘acoustic groove’ en meerstemmige vocalen.
Check meer >>

 

Live Reverences

Waar hebben de JamofGypsyS hun internationale sporen achter gelaten en zijn ze regelmatig te vinden? Niet alleen in Nederland maar afgelopen jaren ook in zonnig Europa zijn de mannen te vinden. De GypsyS hebben hun speeladressen in Duitsland, Mallorca, Fuerteventura, Turkije, Egypte. Volg onze agenda en volg de boys naar de zon 😉

The Rock Island Bar | Corralejo Fuerteventura (Esp) 

RiB Fuerteventura

The Rock Island Bar is Corralejo’s longest running live music venue.  At ‘RiB’ the music is always of the ‘unplugged’ style. No backing tracks. If you’re searching for top class alternative acoustic live lounge sessions, look no further. Rock Island welcomes all nationalities to share in its cozy intimate vibe and enjoy our beers, excellent wines, ciders, soft drinks, long drinks and superb extra cold Guinness. JamofGypsyS are visiting this venue since the early surfing days at Fuerte since 1995. Although the town has grown over the past years it keeps holding this groovy laid back ambiance.

 The Dutch Bar | Hurghada (Egypt)

Dutch Bar Hurghada

The Dutch Bar in Hurghada is a Local bar for all people from all nationalities. JamofGypsyS played the Dutch in 2010 @ the 10th anniversary. Ooh what great times we had with guest percussionist Ahmed and DJ Tamer. Lots of guests from the bigger cities came to watch the boys or even jam along. JamofGypsyS can’t wait to come back and play some good acoustic music @ Hurghada Rock City in the East 😉

 
Cafe del Sol | Cala Millor Mallorca (Esp) 
Cafe del Sol Cala Millor

Café del Sol is een chill out lounge bar met de kont op het strand van het uitgestrekte Cala Millor aan de oostkust van het zonnige Mallorca. Alle jaren komen de GypsyS op dit geweldige eiland op slechts 2 uurtjes vliegen. The acoustic Experience is hier dan ook veelvuldig te vinden dus stay tuned via onze agenda.

 
 
The Orange Cafe | Hurghada (Egypt)

Orange Cafe Hurghada

Orange Café in Hurghada is een geweldige meeting place voor alle soorten mensen uit alle windstreken. De eigenaar spreekt zelfs een woordje Nederlands mee. De mannen waren hier eerder te gast en hebben enkel leuke herinneringen. De GypsyS tip check de mixed grill van het huis !!!!!

 
 
Planet Yucca | Kusadasi (Turkey)

Planet Yucca Kusadasi

Welcome to the number one fine restaurant in Kusadasi. Since 1974. Planet Yucca has been serving the finest food and drinks. After 10 pm the entertainment starts. Marco & Peter did their 2 Men Acoustic Jam @ Yucca since 2009. JamofGypsyS met and have still sweet memories to the lovely city of Kusadasi, maybe it’s time to meet again on a shirt notice 😉 Good Food, Good Drinks, Good Music!!!!

 

 ‘The JamofGypsyS are Powered by’

JamofGypsyS HoofdSponsor 2014